Lie
4

Elektros energijos taupymas atliekant energetinį auditą

Viskas prasideda nuo analizės

Naudojame trijų žingsnių programą, padedančią kompanijai sumažinti energijos išlaidas. Mūsų personalas padės jums tai įgyvendinti.

Efektyvios sistemos gali atsipirkti net per 6 mėnesius.

Kaip tai veikia?

1 Etapas: Energijos apskaita

Šis etapas susideda iš trijų dalių:

1) įmonės komunalinių išlaidų peržiūra,

2) termografu atlikti elektros, mechaninių, procesų ir HVAC (šildymas, ventiliacija ir oro kondicionavimas) sistemų analizę, taip pat tai, kas skiria pastato (-ų) vidinę dalį nuo išorės (sienos, stogas, grindys, durys, langai…) ir

3) energijos vartojimo, energijos kokybės, galios koeficiento bei kitų parametrų stebėjimas.

Įmonės komunalinių išlaidų peržiūra padeda atskleisti ar jūs mokate už tai ką suvartojate naudingai.

Termografu atlikti matavimai parodo perkrautas ar išbalansuotas grandines, atsipalaidavusius kontaktus, perkaitusius variklius HVAC įrangoje, sugedusius garo vožtuvus ir daugelį sąlygų, kurios įtakoja energijos švaistymą.

Energijos vartojimo ir kokybės analizė parodo konkretaus įrenginio ar sistemos vartojamos energijos kiekį. Be to, išmatuota tinklo kokybė gali atskleisti harmonikų sukeliamas srovės ir įtampos kreivių iškraipymus, įtampos šuolius. Pvz.: galios šuoliai, atsirandantys pasileidžiant trims siurbliams vienu metu, gali labai brangiai kainuoti. Elektros energijos tiekėjai už viršytą galingumą išrašo nemažas baudas. Taip pat, papildomas mokestis už blogą galios koeficientą (cos φ) ir su juo susijęs mokestis už reaktyviąją energiją.

Dėl harmonikų ar sugedusio variklio rotoriaus, gali neutralės laidininko temperatūra viršyti aplinkos temperatūrą.

2 Etapas. Analizė ir problemų nustatymas

Analizuojami 1 etape surinkti duomenys. Keliami klausimai ar yra perkrautų grandinių, ar pakankamai gera tinklo kokybė. Nustatoma, ar nepasibaigęs apšvietimo sistemos efektyvaus veikimo laikas ir kita.

3 Etapas. Sprendimų siūlymas ir prioritetų sudarymas

3 etapas nėra visiškai auditas. Tai inžineriniai sprendimai 1 ir 2 etape atskleistoms problemoms. Dažniausiai pasitaikantys trys sprendimo būdai: 1) pakoreguoti procesą, 2) remontuoti sugedusią įrangą ir 3) pakeisti neefektyvias sistemas ir įrangą.

Proceso koregavimas yra tikslingiausias sprendimas sumažinti išlaidas ir baudas. Būtina atlikti skaičiavimus, kad būtų priimtas teisinga strategija.

Sprendimai gali būti labai įvairūs – tai reaktyviosios energijos kompensavimo įrenginiai, efektyvi apšvietimo sistema, nauji efektyvūs varikliai, subalansuota HVAC sistema.

Atliekame elektros tinklo energetinę (galios, apkrovų, tinklo kokybės) analizę.

Tel. +370 (618) 19176, (37) 460616. El. paštas: electronics@electronics.lt

Elektros tinklo matavimai Termografiniai matavimai Varžų matavimai

Įrašo komentaras

GOOGLE Ads


Kategorijos

Naujausi įrašai

Žymos

Archyvai

Naujausi komentarai

Partneriai

Metainformacija

Puslapiai

Reklama