Lie
27

Moderni pastato instaliacija su ABB i-bus®

Protingos instaliacijos sistemos

ABB i-bus® yra protingo namo sistema, atitinkanti aukščiausius standartus, keliamus šiuolaikinei elektros instaliacijai.

ABB i-bus® – tai padidinta apsauga, ekonomiškas efektyvumas, patogumas ir lankstumas biurų pastatuose, pramonės gamyklose ar gyvenamuose namuose.

Tokios funkcijos kaip apšvietimas, žaliuzių valdymas ir šildymas gali būti individualiai pritaikytos kiekvieno vartotojo poreikiams.

Valdymas ir kontrolė – iš bet kur

Su ABB i-bus® visomis reikalingomis funkcijomis jūs galėsite naudotis iš bet kurios pastato vietos. Jei reikia, kad keletas funkcijų būtų įvykdyta davus vieną komandą, tai bus įgyvendinta be jokių problemų. Naudojant centrines komandas ir vartotojo apibrėžtas procedūras, vienu metu, pavyzdžiui, gali būti pakeltos visos žaliuzės, aktyvuotas pastovaus apšvietimo reguliavimas ir kiekviename kambaryje skirtingai nustatyta temperatūra; ir viskas – vieno mygtuko paspaudimu.


Viso namo apsauga

Su ABB i-bus® profesionalios apsaugos funkcijos gali būti integruotos į pastato instaliaciją. Apsaugos valdymo panelė valdo visas su apsauga susijusias funkcijas ir iškilus grėsmei skelbia pavojų.

Apsaugos valdymo panelė taip pat įprastai gali būti valdoma per ABB i-bus®. Signalai gali būti indikuojami bet kurioje vietoje arba išspausdinti registruojančiu spausdintuvu.

Reikia automatinio valdymo?

Pastatuose su ABB i-bus® instaliacija visos funkcijos gali būti įvykdytos ne tik tiesioginiu rankiniu būdu.

Naudojant “uždaro kontūro” valdymo sistemas vartotojas gali iš anksto nusistatyti pageidaujamą savaitinį kambario temperatūros reguliavimo grafiką arba šviesa gali būti reguliuojama pagal nustatytą pageidaujamą apšviestumo lygį.

Laiko programos yra rekomenduojamos reguliariai pasikartojantiems įvykiams valdyti. Pakilus stipriam vėjui automatiškai gali būti pakeltos žaliuzės ar suvynioti roletai.

ABB i-bus® prižiūri pastatą ir, pavyzdžiui, gali izoliuoti elektros grandines gaisro atveju arba gali stebėti energijos suvartojimą.

Pokyčiai akimirksniu

Biuras tapo posėdžių kambariu? Viršutinis aukštas buvo paverstas atskiru butu? Reikia pakeisti pastato instaliacijos funkcijas?

Tokios modifikacijos gali būti labai lengvai įgyvendintos su ABB i-bus®. Viskas ką jums reikia padaryti tai perprogramuoti sistemą ir naujos funkcijos bus pritaikytos naujoms sąlygoms.

Jūs liksite informuotas ABB i-bus® gali nuolatos rodyti informaciją apie pastato instaliacijos būklę. Jūs akimirksniu galite sužinoti kuriuose kambariuose dega šviesa ar kuriose kambariuose yra atviros durys ir langai. Išmatuotos vertės gali būti parodytos ekrane, ir aliarmo signalas informuos apie jūsų pastatui iškilusias grėsmes.

Jei kažkas pamiršo išjungti šviesą jūs lengvai tai galite padaryti informaciniame ekrane, ir jums net nereiks lipti laiptais.

Atstumas – ne riba…

Jūs galite stebėti savo pastatą internete ar per telefono liniją. Tai geriausias būdas likti nuolatos informuotam…

Kaip veikia ABB i-bus®?

EIB – nugalėjo viena sistema

ABB i-bus® tai šiuo metu visame pasaulyje plačiai naudojama europietiška sistema “European Installation Bus” (trumpai EIB). EIB standartą globojančiai organizacijai EIBA (European Installation Bus Association) susiliejus dar dviem europietiškom organizacijomis buvo suformuota Konnex association, ir KNX tapo nauju statybų technologijos standartu. ABB i-bus® atitinka abu – EIB standartą ir KNX standartą.

Kaip tai įgyvendinama praktiškai?

Elektros instaliacija su ABB i-bus® siūlo daugybę privalumų:

Pagrindinis principas

Su ABB i-bus® elektros apkrovos grandinėje su jungikliais ir mygtukais nėra tiesiogiai komutuojamos, kaip tai daroma įprastoje elektros instaliacijoje.

Vietoje to – jutikliai (pvz. elektroniniai paspaudžiami mygtukai) vyta kabelių pora siunčia komandas aktuatoriams. Tokiu atveju, gavę komandą aktuatoriai ją vykdo, pavyzdžiui komutuodami grandinę.

  • Elektros apkrovos gali būti komutuojamos nepriklausomi nuo to, kokia yra elektros grandinė (pvz. šviesa koridoriuje gali būti valdoma iš holo ar iš bet kurios kitos namo vietos).
  • Elektros apkrovos gali būti komutuojamos keletu jutiklių nenaudojant sudėtingų, iš kelto vietų valdymui skirtų, grandinių ar nuotolinių valdymo jungiklių.
  • Funkcinės jutiklių ir aktuatorių asociacijos gali būti bet kuriuo metu pakeistos ir pritaikytos individualiems reikalavimams.
  • Visos funkcijos gali būti užprogramuotos veikti automatiškai. Taip pat gali būti sukurtos loginės operacijos (pvz. jei apšviestumo lygis nukris žemiau nustatytos ribos po 18:00 valandos, bus nuleistos visos žaliuzės ir koridoriuje įjungta šviesa).
  • Taip pat gali būti rodoma informacija apie apkrovų būsenas.

Jutikliai ir aktuatoriai

Jutikliai yra, pvz.: paspaudžiami mygtukai ir jungikliai, temperatūros reguliatoriai, judesio davikliai, skaitmeninės įvestys, zonų terminalai, srovės moduliai, analoginės įvestys.

Aktuatoriai yra, pvz.: skaitmeninės išvestys (kontaktoriai), šviesos reguliatoriai (dimeriai), šviesos valdikliai, žaliuzių valdikliai, universalūs koncentratoriai, įvairūs ekranai.

Plačiau PDF: ABB i-bus LT

Paruošta pagal ABB informaciją

Įrašo komentaras

GOOGLE Ads


Kategorijos

Naujausi įrašai

Žymos

Archyvai

Naujausi komentarai

Partneriai

Metainformacija

Puslapiai

Reklama